מנהל/ת עסק? אלו הנקודות המשפטיות שחשוב שתכיר/י על מנגון הוצאה מוכרת!

חייגו לייעוץ אישי: 050-808-6488 הייעוץ ניתן על ידי מומחה בענייני מיסוי
 דיני מיסים ועבירות מס – עורך דין לשירותך
חוות דעת מקצועית בענייני מיסוי:
שם מלא
מספר טלפון
פניה למומחה במיסים >>

תכנון מס על ידי שימוש במנגנון ההוצאה המוכרת


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (2) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 2 reviews

Hebrew

דיני המסים בארץ מקנים לבעל עסק עצמאי אפשרות לנכות הוצאות מוכרות מסוימות הן לצרכי מס הכנסה והן לצרכי מע"מ ובכך להקטין את נטל המס המוטל עליו. באמצעות תכנון מס נכון ויעיל, ניתן לשאוף לנצל באופן מיטבי ומרבי את מנגנון ניכוי ההוצאות המוכרות ובכך להביא לחסכון כספי לא מבוטל.

  • סעיף 17 לפקודת מס הכנסה [נוסח חדש] מאפשר לנישום לנכות מהכנסתו הוצאות מוכרות מסוימות, שהינן הכרחיות לצורך ייצור ההכנסה שלו, דבר אשר יקטין את הרווח הנקי וכתוצאה מכך את תשלום המס.
  • סעיף 38 לחוק מס ערך מוסף, תשל"ו-1975 מתיר לעוסק לנכות ממס העסקאות שלו את מס התשומות שהוא שילם לצורך מימון הוצאות שהוא הוציא לצרכי העסק שלו.  

עם זאת, יש להיות מודעים לכך שכללי ניכוי ההוצאות לצרכי מע"מ שונים במעט מאלו שלצרכי מס הכנסה, כך שלא מכל הוצאה שמוכרת לצרכי מס הכנסה ניתן גם לקזז את מע"מ התשומות ששולם עבורה.

עקרונית, החוק בארץ מתיר לנכות רק הוצאות עסקיות, להבדיל מהוצאות אישיות. מצד שני, כאשר מדובר בהוצאה מעורבת, הן לצרכים עסקיים והן לצרכים אישיים, כגון פלאפון והוצאות רכב, מס הכנסה מאפשר לנכות חלק מההוצאה כהוצאה מוכרת לצרכי מס. לפיכך, כאשר יש לך הוצאה אישית שניתן להשתמש בה גם לצורך עסקי לגיטימי ואמיתי, אז חשוב להיות מודע לאפשרות לנכות ממנה את החלק שמוכר כחלק עסקי ולנצל אותה בפועל.

להלן מספר דוגמאות לניצול יעיל של מנגנון ניכוי ההוצאות המוכרות:

נסיעה לחו"ל - במידה והנך מתכנן לנסוע לחו"ל לצרכי חופשה אישית, ניתן לשלב פעילות עסקית כלשהי בתוך החופשה ובאמצעות זאת לנכות את הוצאות הטיסה כהוצאה עסקית. עם זאת, חשוב כמובן להקפיד שמדובר בפעילות עסקית אמיתית של ממש, כגון פגישה עסקית, השתתפות בכנס מקצועי, ביקור בתערוכה מקצועית וכדומה.  

רכישת רכב ומימון הוצאות רכב - במקום לרכוש רכב באופן פרטי, ניתן לרכוש רכב על חשבון החברה, אשר ישמש אותך גם לפעילות עסקית וגם לפעילות אישית, בעת הצורך. במקרה של שימוש מעורב כאמור, ישנן הוצאות שמוכרות חלקית וזאת לפי סוג העסק ורמת הניידות שבעל העסק זקוק לה לשם תפעול העסק.

מדובר, בין היתר, בהוצאות כגון ביטוחים - חובה ומקיף, אגרה שנתית, טיפולים שוטפים ותיקוני תקלות וקלקולים, תשלום עבור הוצאות דלק, שטיפה ותחזוקה.

תשלומים חד פעמיים על כבישי אגרה, כגון כביש 6, יהוו הוצאה מוכרת בצמוד לדו"ח נסיעה אשר מסביר לאן נסעת ומראה כי מדובר בנסיעת עבודה, תשלומים קבועים לכבישי אגרה, כגון מנוי לכביש 6, מוכרים חלקית או במלואם לפי סיווג העסק. חניה בסמוך לעסק מוכרת במלואה תמיד. במידה ובעל עסק הוכיח כי הוא זקוק לרכב לצרכי עבודתו וכי הרכב משמש אותו רק לצרכי העסק, אז הוצאות הרכב שלו תוכרנה במלואן.  

תשלומים לבני משפחה במסגרת העסקתם כעובדים בחברה - במידה והנך מעסיקים את בני המשפחה שלך בתפקידים אמיתיים בחברה, תוכל לשלם להם תשלומים שונים אשר ייחשבו כהוצאות מוכרות וזאת תחת כובעם כעובדים שכירים, כגון מתנות לחג, מתנות ללידה, כלי רכב, אוכל וכדומה.

דמי תשלום לספק אינטרנט - הוצאות אלו מוכרות באופן מלא, למרות שהמנוי אצל ספק האינטרנט משמש לא פעם לא רק לצורך עסקי, אלא גם לצורך אישי.

ניהול עסק מהבית - כאשר העסק שלך מנוהל מביתך, תוכל לזקוף חלק יחסי מהוצאות שכירות הבית ותחזוקת הבית, כהוצאות מוכרות לצרכי העסק.

לשם כך, יש למדוד במ"ר את שטח החלק היחסי בבית המגורים שמוקצה להפעלת העסק, כגון חדר עבודה וזאת ביחס לשטח הכולל במ"ר של הבית. לאחר שמחשבים את אחוז השטח המוקצה למקום העבודה. לדוגמא 30% מהשטח הכולל של הבית, ניתן לזקוף לחלק זה בהתאם את החלק היחסי מכלל הוצאות הבית, כלומר, 30% מכלל הוצאות הבית.        .

ההוצאות המקובלות בגין תחזוקת הבית השוטפת הן: ארנונה, חשמל, חומרי ניקוי וועד בית.

במידה ובעל העסק שוכר את ביתו, ניתן להכיר בחלק היחסי מדמי שכירות הבית, אך זאת בתנאי שבעל העסק, השוכר, קיבל מהמשכיר אישור על ניכוי מס במקור והעביר אותו לפקיד השומה שלו. בפועל, דבר זה כמעט ולא קורה ולכן לרוב בעל העסק לא מבקש להכיר בהוצאות השכירות שלו כהוצאות מוכרות.

במידה ובעל העסק רכש את ביתו, ניתן להכיר בחלק יחסי מהוצאות ריבית על המשכנתא, 80% מהחלק המיוחס למקום העבודה וכן לנכות פחת בגין הנכס.

לגבי קו טלפון, במידה ומדובר בקו טלפון ביתי אחד, ניתן לזקוף לחובת העסק חלק יחסי מהוצאותיו. במידה וניתן לרכוש קו טלפון נוסף שישמש לצרכי העסק באופן בלעדי, כל הוצאותיו תוכרנה במלואן לצרכי העסק.

לקבלת ייעוץ משפטי אישי בנושא לחצו כאן!


תאריך: 19/12/2017 14:08
 
close